Λογοτεχνία -- Τέχνη -- Τυπογραφία -- Ιστορία

22 Μαρ 2017

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Καρακατσάνη

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
[ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ]
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΩΡΑ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Η εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» γιορτάζοντας τα 25 της χρόνια και το Πνευματικό Ίδρυμα «Υδρία» του Τάσου Αρβανιτάκη-Φάλκου και της Τιτίκας Αρβανιτάκη, που γιορτάζει 3 έτη προσφοράς, οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου ηθοποιού Θύμιου Καρακατσάνη, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας από τις εκδόσεις Καλέντη του βιβλίου της Ρούλας Καρακατσάνη «Μάθημα σιωπής» και της συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και 30 από τον θάνατο του σκηνοθέτη και δημιουργού του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
 
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η σύζυγος του Θύμιου Καρακατσάνη και συγγραφέας Ρούλα Καρακατσάνη, ο συγγραφέας και πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Ηλίας Κουτσούκος, ο στιχουργός Φίλιππος Γράψας και ο ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε. Κώστας Σαντάς.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός και κόρη του Θύμιου Καρακατσάνη, Aλεξάνδρα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: η διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (TV 100, FM 100, FM 100,6) Φίλιος Στάγκος και ο Πρόεδρος της «Υδρίας», καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας Τάσος Αρβανιτάκης-Φάλκος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο από τη θεατρική πορεία του Θύμιου Καρακατσάνη, αποσπάσματα από συνέντευξή του στον Στέλιο Λουκά της 6/3/2010, ενώ μεγάλα ονόματα από τον χώρο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, η Μάρθα Καραγιάννη, η Άννα Φόνσου, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Τάσος Ψαράς, και ο πολιτικός Νικήτας Κακλαμάνης, θα μιλήσουν για τον αξέχαστο ηθοποιό.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Θύμιο Καρακατσάνη να διαβάζει το ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη «Μιλώ».

Παρουσιάζει και συντονίζει ο Στέλιος Λουκάς.
Χορηγός και υποστηρικτής της εκδήλωσης: